Reisinfo

Wie zijn we en waarom doen we dit?

Aaron & Lies

Hallo, onze namen zijn Lies Sinnesael (28) en Aaron Matthys (30) afkomstig uit België (Brugge). We zijn beiden mensen die van avontuur houden en we hebben altijd graag een wereldreis willen maken. Na veel overleg hadden we concrete plannen om dit te doen met een E-bike en dit te koppelen aan een goed doel. Onze fietsen zouden we zo veel mogelijk willen opladen met onze zonnepanelen om zo energievriendelijk de wereld te doorkruisen. We willen de wereld zien en dit op een zo avontuurlijk mogelijke manier zonder onnodige verspillingen. Land, zee, fiets, tent en de mensen staan centraal. We doen deze reis op onze fiets om zo ook dichter te staan bij de levenservaringen van ons gekozen goed doel. Samen gekoppeld met het goede doel dromen we ervan om van Brugge naar Australië te fietsen. Dat we lastige dagen in het verschiet zullen hebben nemen we erbij. We hopen deze tocht te volbrengen en elkaar niet te veel in de haren te vliegen. We hopen dat onze fietsen dit volhouden en we voldoende steun krijgen van de mensen die we kennen en leren kennen. Ook jullie bijdragen zal het motivatiegehalte hoog houden. Alvast bedankt hiervoor!

Het goede doel (join2bike) is gekozen omdat de moeder van Aaron niet langer in staat is om met een gewone fiets te rijden. Daarom vonden wij dit goed doel wel toepasselijk om mensen te helpen die hetzelfde ervaren of die van jongs af aan al het dergelijke mee maken. Om die mensen een hart onder de riem te steken en te tonen dat ze er niet alleen voor staan zamelen wij geld in.

Update: wij houden het voorlopig vol. Maar onze fietsen kregen het toch moeilijk. De combinatie van het gewicht van de fietsen, de bagage, de zonnepanelen en de slechte wegen maakten het onze achterbanden serieus lastig. Vele spaken braken en één van de wielen staat al in een 8. Na vele reparaties en kosten waren we het toch beu en moesten we een beslissing maken. Gewicht minderen ging niet, die zonnepanelen zijn broodnodig voor de elektrische fietsen. Sterkere banden zou de fiets alleen maar zwaarder maken… We kwamen tot het besluit dat de elektrische fietsen niet klaar zijn voor ons avontuur. We beslisten onze fietsen te verkopen en gewone trekkingsfietsen te kopen. Zo kunnen we onze fietstrip hopelijk vlotter verderzetten.

Translate »