Into Nepal and beyond

Er lag nog een 40tal kilometer alvorens we Nepalese grens overstaken. Die laatste kilometers om een toch vermoeiend hoofdstuk af te sluiten verliepen vlot tot net over de grens. We hadden 100 dollar afgehaald om een visa te kunnen bemachtigen van 30 dagen maar hier liep het helaas al mis. 2 briefjes van 20 dollar waren niet goed genoeg…1 had een stempeltje en de andere een inktvlekje. Met het resultaat dat ze niet aanvaard werden (ze moeten dus vers van de pers komen). Nu goed gelukkig hadden we nog de 60 dollar die goed waren voor een visa van15 dagen. Het was te nemen of te laten want dollars vinden is hier niet zo evident.

Na een goede nachtrust in Nepalgunj begonnen we aan de kruistocht doorheen Nepal, er stond ons 1000 km te wachten in 13 dagen. Veel fietsen was de boodschap en helaas moesten we een trektocht in de bergen links laten liggen. De wegen begonnen super goed met weinig verkeer…daar waar we zolang naar verlangd hadden. We fietsten door Banke national park en genoten van de stilte en het prachtige natuurgebied. Overal borden met gevaar voor tijgers en ander wild maar we denken dat dit meer voor het vermaak van toeristen is.

Na dag één hadden we de benen om een goeie duw te geven en ons eventueel een rustdag te kunnen verlenen. Helaas was het verhaal van de goede banen gedaan en ook onze rustdag. Wegen vol kraters en de asfalt was net gegoten als een parcours voor mountainbikers. We besloten van de hoofdbaan af te gaan en kleinere wegen te nemen. Op de grote baan werden we toch door de bussen en vrachtwagen van de weg gereden. Hier telt de verkeersregel als ik tromp steek ik voorbij ook al is het bijna onmogelijk. Eenmaal op de kleinere banen kwamen we terug tot rust en zagen we de plaatselijke manier van leven. Huisjes gemaakt van stro, metaalplaten, leem, houtresten noem maar op. Ook de rust leek te vergaan na een 10 tal kilometer toen de banen veranderden in keien, slijk en zelf rotsblokken. We volgden deze banen nog een 30 tal kilometer en hoopten op verbetering die er helaas niet kwam. Lesje dus geleerd en de grote baan blijft de beste optie. =

Er was wel genoeg mogelijkheid om te kamperen. Zo kampeerden we in bossen, langs rivieren en uitgedroogde kanalen. Ideaal om de kosten van de reis wat in te perken, zo kwamen we toe met 15 euro per dag voor 2 personen na 15 dagen. Het eten langs de weg in de duizenden kraampjes was altijd genieten, voor 1 of 2 euro had je al iets lekkers op een blad geserveerd of ingewikkeld in een stuk krantenpapier.

Helaas hebben we ons wat moeten haasten door Nepal maar zo kwamen we wel aan de grens terug van India met 1 rustdag in Nepal zelf.

Eenmaal over de grens terug in India kregen we van mijn zus een luxehotel aangeboden in Siliguri voor mijn verjaardag waar we met plezier 2 nachten verbleven om onze batterijen terug wat op te laden. Met volle moed vertrokken we terug verder richting Myanmar. Eenmaal buiten Siliguri verdween de ons al bekende verkeersdrukte. Wonder boven wonder is het nog aangenaam fietsen hier met eigenlijk wel goede banen. Het enigste minpunt dat ik kan bedenken zijn hun verkeersheuvels die uit het niets opduiken zonder enige markering. En geloof me het zijn bijna lanceerplatformen die onze fietsen van 50 kilo zo de lucht in zwieren. Of het zijn 10 kleinere bulten achter elkaar die de zonnebril van je neus doen rammelen. Maar voor de rest geen klagen…

Tot vandaag 11/03 waar we ontdekten dat de grens naar Myanmar gesloten werd door het coronavirus en ook de omringende landen beginnen maatregelen te treffen. Het ziet er niet goed uit en we zullen een keuze moeten maken maar die is niet zo evident. Een vlucht naar Bangkok ? Of mogen we daar niet binnen omdat we van India komen? Hoelang duurt het tot andere landen hun grenzen zullen sluiten,…

We dachten misschien zelf naar Amerika te vliegen maar daar word je ook al niet meer toegelaten. We zullen dus de knoop moeten doorhakken maar het moet financieel wel mogelijk blijven. Nu fietsen we nog verder naar Guwahati om dan vandaar………

Gefietst 8181 km

2 gedachten over “Into Nepal and beyond

  1. Mooi verslag! Idd wel ambetant met de Corona toestanden, hier in belgie halve paniek….
    voor jullie ergens iets coronavrij zoeken zou ik zeggen en neem geen onnodige risks hè
    Blijven genieten vooral take care voor elkaar. Grts v d Corona vrije ?? Ouwetjes

  2. Toch wat rust gevonden in Nepal, een prachtig landschap zo te zien en rustig om te kamperen. Zeker na een chaotisch indie waar jullie intussen al gevlucht zijn.En gelukkig goed aan gekomen zijn in Thailand. Geniet er maar van en en in plaats van gogogo⛱?Relax maar en geniet van de stilte.mega dikke knuffel stuur ik naar jullie??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »