Week 15-16:Warmer hotter and louder

We hadden een goede nacht achter de rug en hadden onze reisplannen eens goed onder de loep genomen. We beslisten om verder naar Antalya te fietsen en om vandaar uit naar India te vliegen. We hadden deze beslissing genomen om zo de verdere vrieskou te vermijden. In Turkije stond er nog wat serieus klimwerk te wachten wat op zich geen probleem mocht geven. Maar de temperaturen die daarbij gepaard gaan zagen we niet meer zitten (tussen de -4 en de -8). Om dan nog maar te zwijgen over de risico’s door gladde wegen en blijkbaar ook wilde beesten.

We trokken verder en landen in Denizli waar we 2 nachten verbleven om zo ook Pamukkale, wat kasteel van katoen betekent, te bezoeken. Een berg die lijkt vol sneeuw te liggen door de dikke lagen kalk die door het aflopend water worden achtergelaten. We moesten hierbij onze schoenen uit doen om zo geen verdere schade aan de berg te verrichten. Met koude voeten baanden we ons de berg op tussen de platformen die door het water gecreëerd werden.

Volgende stop Antalya en we hadden hier nog 5 dagen voor om op tijd onze vlieger te halen. We vertrokken uit Denizli en reden verder via de expresbanen die ons al zo bekend waren. Een gps is bijna overbodig. De baan volgen en blijven volgen terwijl links van je de auto’s voorbij razen. We hadden al leukere routes gedaan maar er zijn nu eenmaal niet veel opties. Snel gaat het wel met een gemiddelde snelheid van 21 tot het serieuze klimwerk begon. Er stond nog een berg van 1700 m te wachten waar we niet voorbij konden om Antalya te bereiken. Temperaturen van -6 op te top en dit zou voor een dag of twee zo zijn.

We besloten te liften tot we de top voorbij waren en zo de koude te omzeilen. En dit ging verbazend makkelijk. De derde auto, een kleine pick-up stopte en vroeg ons waar we heen wouden gaan. Met wat gsm gebruik en google translate konden we ons wel expliceren. Ze reden zelf tot aan Yesilkaraman, 40 km van Antalya. We besloten nog verder de fietsen tot onze eindbestemming en zo landden we met nog 3 dagen over in Antalya waar we een hotelletje boekten voor 9 euro per nacht. Een bed met overtrek en wat verwarming meer moest het niet zijn…meer was er ook niet.

Met wat vrije tijd over bezochten we nog wat Antalya zelf en gingen we op zoek naar kartonnen dozen om onze fietsen in te kunnen pakken.

New Dehli

Na een lange dag van vlucht naar vlucht landden we uiteindelijk in New Dehli de hoofdstad van India. Het was 4u in de ochtend en namen de taxi naar ons hostel waar we 3 nachten zouden blijven om de stad wat te verkennen en onze fietsen terug in elkaar te steken.

Het werd ons verteld dat het druk zou zijn maar hier kan je jezelf niet op voorbereiden. Getoeter van ‘s ochtends vroeg tot s avonds laat. Auto’s, moto’s, fietsers allemaal door elkaar van links naar rechts zonder regeling buiten hun tromp. Het wordt een avontuur ons hier door te lijden met onze fietsen morgen. Maar voorlopig verkennen we het hier nog met de tuktuk van park naar park en tempel naar tempel. Mooi is het hier zeker, onze ogen krijgen krijgen hier wel de kost.

Nog 1 nacht slapen om dan morgenochtend het verkeer aan te gaan.

Totaal: 5808 km

10 gedachten over “Week 15-16:Warmer hotter and louder

 1. Goeie keuze,amai zal moeilijk zijn’ jullie een weg te banen tussen al die drukte.
  Zo te horen een heel vriendelijk volk.
  Amai die cultuur is gewoon prachtig,jullie ogen weten waarschijnlijk niet welke kant uit gekeken.
  Blijkbaar ook wel een heel lievend volk om mensen in huis te nemen om te overnachten?
  Veel fietsgenot in indie, love you 2

  1. We hopen buiten de stad liever volk te ontmoeten. Tot nu toe waren ze nogal ongeduldig en onvriendelijk. In een rij duwen ze je nogal graag of ze steken ook heel graag voorbij. Maar volgens mij zal dat buiten de hoofdstad veel beter zijn.

 2. zijt maar voorzichtig e met je véloooo, da je ni omvergestampt wordt door een olifant of een crazy tuktuk driver

 3. Ja het wordt een uitdaging. We hopen buiten de stad minder drukke banen te vinden…

 4. Wees voorzichtig in die drukte! Geniet van alle impressies! Buiten de grote steden zal het volk hopelijk toegankelijker zijn!

 5. Indrukwekkend en chaotisch , het wendt wel na enige tijd Het blijft wel opletten geblazen want die Indiërs zijn nog zotter dan hun koeien . Foto s zijn wel prachtig hè jullie gaan zalige tijden tegemoet . Maar vooral take care voor elkaar…… knufff aan beiden

 6. Jullie zijn wel de Max toch wi..! Vanaf nu is het zomer en kunnen jullie de koude achter jullie laten, geniet van het zonnetje, mekaar en de beleving samen! Top ..ik ben en blijf jaloers..nu nog meer dan ervoor want het mooiste komt er komende maanden aan toch hoor! Enjoyyy!!!

  1. Danku ? we kijken er naar uit!

 7. Hey Lies en Aaron, wij fietsten 5 jaar geleden van Dehli naar Guna. Chaotisch en super druk rond Dehli. Verderop wordt het rustiger, maar rond Agra terug super druk maar mooi. Wij zijn pas terug van 3 weken India. Geniet van de geuren, kleuren en geluiden van het incredible India. Hoe hebben jullie de batterijen en de zonnepanelen naar India gevlogen

  1. Ja we hebben het al gemerkt dat het in en rond steden super druk wordt. Wat leuk dat jullie hier ook gefietst hebben! We hebben onze elektrische fietsen verkocht. De combinatie van het gewicht van de fietsen, de bagage, de zonnepanelen en de slechte wegen maakten het onze achterbanden serieus lastig. Vele spaken braken en één van de wielen stond al in een 8. Na vele reparaties en kosten waren we het toch beu en moesten we een beslissing maken.We kwamen tot het besluit dat de elektrische fietsen niet klaar waren voor ons avontuur. We beslisten onze fietsen te verkopen en gewone trekkingsfietsen te kopen.
   Onze elektrische fietsen gingen niet mee gekunnen hebben op het vliegtuig. Onze gewone fietsen gelukkig wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »