Week 9: Stuck in Athens

Dag 57-63: Athene… even alles on hold!

We namen de trein van Kalampaka naar Athene waar ons een hoop stond op te wachten. We boekten een hostel voor een dag of 4 want zonder twijfel gingen we hier wel een tijdje verplicht stand moeten houden. We kwamen via via in contact met een fietsenmaker die gespecialiseerd is in trekkingsfietsen. Hij maakt fietsen van A tot Z volledig op jouw wens en aangepast voor jouw avontuur. Dus zonder tijd te verliezen bestelden we twee nieuwe fietsen want kerstmis en nieuwjaar staan voor de deur en alles moet nog besteld en geleverd worden. Dat wou wel zeggen dat het langer wachten zou worden dan wat we zelf in gedachten hadden. Maar deze fietsen zullen ons veel miserie en geld besparen op lange termijn.

De aankoop van de fietsen bezorgde ons wel wat koppijn. Daar stonden we dan midden Athene voor zeker een dag of 20 (hopelijk niet meer). We hadden dus wel wat geldcrisis: het terugsturen van de fietsen zou ons 750 euro kosten met inpakkosten inbegrepen, wat een smak geld was. Ook 20 dagen in een hostel zou ons 500 euro kosten. We zitten hier dus gestrand met een paar netelige keuzes waarvan we de knoop moeten doorhakken.

We reden rond van fietswinkel naar fietswinkel of er geen interesse zou zijn om onze fietsen over te kopen. Maar voor de meesten hier zijn deze fietsen niet betaalbaar en de moed zakte talmend in onze schoenen. We besloten te e-mailen en advertenties op Facebook te plaatsen om zo meer mensen te bereiken en met succes. De derde dag werden we gecontacteerd door een fietswinkel die wel de waarde van de fietsen leek te kennen. We kregen daarvoor al 2 e-mails met een bod van 270 en 300 euro voor beide fietsen die we beschamend weg lachten. Gelukkig voor ons was het derde bod de nagel op de kop en schudde we elkaar rap de hand. En geloof me dat was een enorme lading van onze schouders. We hadden terug wat geld opzij en kwamen zo niet in de problemen om de nieuwe fietsen te moeten bezoldigen.

We kwamen dezelfde dag nog in contact met een zekere Nikoz die een hotel uitbaat in Athene ‘the house’. We waren namelijk op zoek om wat te werken nu we hier toch vast zaten. Helaas had hij niets om handen wat we zouden kunnen doen. Hij bood ons echter wel een gratis verblijf aan tot onze fietsen klaar zijn. Er was wel geen plaats voor al onze bagage dus moesten we dit nog geregeld krijgen. Dit leek geen evidente job maar was rap geklaard toen we in ons hostel terug waren. Zij wouden namelijk alles gratis beneden bewaren in hun garage.

Dus we zijn er in geslaagd de twee fietsen te verkopen, gratis verblijf te regelen en gratis opslag voor onze bagage. Nu rest ons nog enkel te wachten op onze fietsen die de 25-27ste zouden klaar zijn.

Maar het is nog bang afwachten of dit wel allemaal in orde komt tegen de 27ste. De feestdagen staan voor de deur en we zijn in Griekenland herinnerde Nikoz ons nog. “Als hij zegt de 27 ste december… denk ik 17 januari!” en dat zou ons de das omdoen. We hebben nu eenmaal afgesproken met een vriendin van Lies de 30ste in Sofia en dan moeten we dus heen en weer en dat zou kostelijk en weeral tijdverlies zijn. Dus het blijft nu gewoon bang afwachten en hopen op een uitstekende en zeldzame Griekse service…maar hoop doet leven.

Dus niet veel gefietst en het totaal strand vast op een 4008km (en zal even zo blijven)

4 gedachten over “Week 9: Stuck in Athens

  1. Om in conditie te blijven kunnen jullie veel wandelen, wat joggen ?‍♀️ Genieten van de onverwachte rust moeten jullie ook doen!

  2. Al bij al blijft de opgelopen schade min of meer te overleven , julie zijn jong en wendbaar ,het lukt jullie Zeker . Tot zaterdag GN regen en 20 graden ,dit hebben jullie niet gehad sinds je vertrok, geniet ervan . We duimen vr het op tijd aankomen vr jullie fietsen, Grieken en deadlines….. Voula een bel vr een jobje??

    1. Aaron kan hier wat kleine klusjes doen en we maken soep voor de baas. Voorlopig kunnen we onze dagen wel vullen. Echt werken is moeilijk omdat er bijna geen werk is voor de Grieken zelf. We hebben inderdaad prachtig weer de laatste dagen, hopelijk blijft het zo ?

  3. Was blij te horen dat de fietsen verkocht waren. Want inderdaad prijs opsturen en dan nog verkocht krijgen zou nie evident zijn.En inderdaad een meevaller met een tegenvaller dat jullie gratis kunnen slapen.In de eerste plaats genieten van het mooie weer en?‍♀️????‍♀️?blijven trainen. Dikke knuf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »