Week 5: like a motorcycle through italy

Dag 29: Rome

Goed uitgerust waren we klaar om een nieuw dagrecord af te leggen naar Rome. Een 125 km met de eerste 40 in dalende richting en dan zo goed als plat. We waren wat op ons hoede en beslisten geen warmshower te contacteren in het geval we dit niet zouden halen. Maar alles verliep vlot, genoeg rustpauzes en gelukkig gespaard gebleven van de regen kwamen we aan rond 17u aan de rand van Rome. We hadden een uurtje daarvoor een pauze genomen en zo een grote stortbui aan ons laten passeren. Terwijl hadden we een slaapplaats gevonden voor 2 dagen in het centrum van Rome.

We moesten dus ons nog een weg banen door het centrum van Rome zelf om aan ons verblijf te geraken. De zon was al onder maar de stad was nog genoeg verlicht door de duizenden automobilisten en scooters. De verkeersregels zijn simpel. Net zoals op een skipiste heeft diegene voor je het voor het zeggen. Gaat die naar links of rechts moet die erachter maar kijken en zich aanpassen. 4 Meter brede banen zonder witte lijnen om te slalommen en uw piste af te gaan richting hotel. Na een uur fietsen als moto’s kwamen we aan in Camping in town. Eindelijk rust en de volle 125 km in de benen.

Dag 30 : visit Rome

We konden Rome niet zomaar laten liggen en niet bezichtigen dus hadden we een extra dag gepland. We lieten de fietsen achterwege want we hadden hier toch nog geen enkele fietser gezien behalve onszelf. We walsten ons van het ene naar het andere tot we het Vaticaan bereiken. Helaas hadden we geen tijd om uren aan te schuiven om het binnenin te bezichtigen. Genoeg gezien en gewandeld, we zijn lam gewandeld en besloten de boeken toe te doen voor vandaag.

Dag 31: na Rome komt Napels

De blauwe lijn op de gps is ingekleurd t.e.m. Napels helaas ligt dit te ver om deze tocht in één dag te kunnen doen. We moesten voor Lies ook nog een nieuwe GSM gaan halen want ze had de vorige laten vallen en de reparatiekosten waren gelijk als een nieuwe. Even ter info: 1 kapotte gsm, 1 Garmin gps waarvan het scherm flipt, 1 kapotte laptop die ik voorlopig heb kunnen fiksen via youtube. (voor de mensen die mij kennen… ja ik heb een pc vermaakt) Lies heeft trouwens ook opgemerkt dat mijn achterband in een 8 begint te lopen waardoor die tegen mijn remblokken begint te schuren dus dat zal ik moeten laten nazien in Napels.

Oke de tour is zo eigenlijk constant plat maar helaas hebben we onze beste vriend windjan tegen ons. We haalden nog zo een 81 km waar we uiteindelijk stopten en voor het eerst wild kampeerden.

Dag 32: Komaan we doen eens zot

Ons vorig record die we nog maar een paar dagen geleden hadden gevestigd wouden we vandaag al verbreken. Een 134 km naar een goedkope B&B zowel het enigste die betaalbaar was op onze weg. We konden niet meer wildkamperen want de zonnepanelen waren opgebruikt gisterennacht om de batterijen op te laden. We zagen dit beiden zitten en de weg er naar toe was toch plat. Ik moet erbij zeggen dit was één op karakter… en twee tegen wind en saaie banen. Elke kilometer tellen terwijl de beentjes op en neer blijven gingen. We kwamen vermoeid aan in Mondragone voor mij de nieuwste vuilste plaats tot nu. Afval overal, leegstaande krotten en zelf injectienaalden op het strand. Gelukkig is onze B&B het enigste mooie huis van al de straten die we hier al door gereden hebben. (De eigenaar wijst er nog eens op dat we de fietsen moeten binnen zetten.) We sloten de stalen voordeur die even dik is als die van een bankkluis en we schoven de voetjes onder tafel. Nog 50 km van de rand van Napels morgen wordt een eitje. Slaapzacht.

Dag 33: Napels stad

We sloten onze kluis en verlieten dit containerpark voor wat het is. We waren blij dat we deze nacht binnen hadden geslapen. Wat een onweer heel de nacht lang, de wegen lagen blank en het slecht weer was nog niet gedaan. Nog geen 20 min en ik voelde het al door mijn regenpak druipen. We dachten nat is nat dus gingen we gewoon door. Volledige wegen onder water tot boven onze voeten Het was gokken geblazen of sommige wegen wel fietsbaar waren of we de kano mochten uithalen. Als aangespoeld zeewier kwamen we in het drukke Napels aan. Mijn excuses maar voor een fietser niet de meest aangename stad om door te fietsen. Met meer dan 1 miljoen inwoners op zo’n oppervlakte is het vragen om chaos. We hadden gisteren al beslist om een boot te nemen naar Palermo dus we besloten onze fietsen aan de haven achter te laten. We hadden onze boot maar om 20u dus hadden we nog de middag tijd om Napels te bezoeken. Helaas denk ik dat we hier niets gezien hebben en je echt een gids nodig hebt om te weten waar wat te bezichtigen is. (niets gratis)

Dag 34- 35: Palermo

Bootje kwam aan om 6u15 dus genoeg tijd om een slaapplaats te verzilveren. Onze fietsen hebben een check-up nodig want ze kraakten en piepten aan alle kanten. Helaas is het zondag dus we zullen hier 2 nachten overnachten. We vonden een kleine camping, 12 km van het centrum, ideaal om Palermo te bezichtigen in alle rust.

Een mooie stad met veel bezienswaardigheden en veel kalmer qua verkeer vergeleken met Rome en Napels. En eindelijk wat fietsbanen…. soms… we zijn al blij met iets. 7 op de 10 auto’s over heel Italie hebben hier namelijk een buil of iets dergelijk, dus je kan je al iets inbeelden hoe het verkeer hier in elkaar zit. (dit zijn feiten die we zelf geteld hebben niet op google gevonden 🙂 )

De fietsen hebben hun onderhoud gehad en rijden terug als nieuw. Klaar voor hun nieuwe uitdaging. Morgen trekken we de bergen in en staat er een 1450 klim te wachten….

Gefietst totaal 2435km

4 gedachten over “Week 5: like a motorcycle through italy

  1. In Sicilië gaat het lastig worden. Steile hellingen, mooie steden, lekker eten! Respect voor de reeds geleverde prestatie!

  2. Schitterend wat jullie doen Siamo colpiti !! Geniet van het warmere weer. Er zit misschien zelfs een sexy foto van Liesje in aan een of andere idyllische locatie Hou jullie sterk . Grando abbraccio

    1. Hahaha, daarvoor moet het toch iets warmer zijn ?

  3. Vol bewondering lees ik jullie verhalen.Met veel regen en bergen verzetten, massa’s respect.Op naar nog een nieuwe uitdaging,met hopelijk het zonnetje mee deze keer.
    Zou zeggen duw de bergen wat platter zodat jullie vlot jullie doel bereiken?. Liefs??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »